2016 Rats - Explosief vzw

Ga naar de inhoud
Leven om te overleven
Tragikomedie van Mario Galicia
Vrij 22, zat 23 en zon 24 april 2016

HET PROJECT

De Puzzel is de gemeentelijke basisschool in Begijnendijk waar meestal de voorstellingen van Explosief vzw doorgaan. In 2015 vroeg deze school of Explosief vzw zou willen meewerken aan een toneelproductie door de 5e- en 6e-jaars. Zo kunnen jonge mensen hun eerste podiumervaring opdoen in een echt toneelavontuur. Al gauw bleken er genoeg Explosiefjes bereid om deze kinderen mee te begeleiden. 'Rats' uit 2012 werd herwerkt en kreeg meer personages en zelfs enkele nieuwe liedjes. De interesse was groot. Zo groot, dat we besloten om de groep in twee te splitsen. Van november tot april werd er intensief gerepeteerd. Deze rijke ervaring resulteerde in een toneelweekend met mooie voorstellingen. Niemand had kunnen denken dat we samen met de kinderen zo'n grote weg zouden afleggen.
HET VERHAAL

Rond 1900 probeert een groep dakloze straatkinderen te overleven in Brussel. Op het plein van Manneke Pis halen ze hun trukendoos boven om bij de rijke mensen zoveel mogelijk geld af te troggelen. Jammer genoeg mogen ze hun verworven winst niet zelf houden. Die verdwijnt in de zakken van de bende van Jean-Jacques, ongure mannen die de kinderen bescherming bieden in ruil voor de opbrengst van het bedelen. Gelukkig kunnen ze nog rekenen op de goede bedoelingen van enkele nonnen.
Ondanks hun uitzichtloze situatie proberen de kinderen er toch nog het beste van te maken. Maar als ze heel eerlijk zijn, weten ze goed genoeg dat hun leven allesbehalve rooskleurig is. Wanneer Josée, de oudste van de groep, een rijke jongen leert kennen, wordt hun leven overhoop gesmeten. En wie is toch die verwarde vrouw die de kinderen achtervolgt?
CAST 23 (19.30u) & 24 APRIL

Roos Vervoort - Marie Wouters - Kara Van Hoecke - Sien Panken - Noa Van Nuffelen - Lies Vanstechelman - Steffi Serneels - Kaat Van Roosendael - Enya Wolfs - Lomme Ternier - Lander Holemans - Lotte De Marrez - Rune Nackaerts - Amber Kreemers

Koor: Robin Van Loock - Celest Luyten - Séfana Houblon
Figuranten: Gerrik Wolfs - Karin Verberck
CAST 22 & 23 (14.30u) APRIL

Charlotte Peeters - Elien Van Loy - Jade Schelkens - Elise d'Hondt - Julie Van de Wouwer - Laure Switters - Djura De Graef - Runne De Haes - Cathinca Verhaegen - Merlijn Geilenkotten - Kobe Simons - Hanne Aerts - Luca Nollet - Gilian Lemmens

Koor -
Robin Van Loock - Celest Luyten - Séfana Houblon
Figuranten - Gerrik Wolfs - Karin Verberck
Terug naar de inhoud